Yogacentrum Dharma

Wat is Vipassana meditatie?

Bij authentieke Yin yoga hoort ook observatie van het denken. Dit totaal heel goed met oude Indiase Vipassana-technieken. VIpassana wordt ook wel inzichtmeditatie genoemd, waarbij de beoefening van zuivere aandacht centraal staat.

Voor iedereen toegankelijk

Vipassana meditatie vereist een zekere mate van concentratie, maar juist door je heel goed te concentreren in een Yin yoga houding, wordt de houding makkelijker.

Verdieping van de concentratie

Met hele eenvoudige technieken kun je een mind die heel druk is met allerlei gedachten tot rust brengen met Vipassana meditatie. Vipassana betekent de dingen zien zoals ze echt zijn en is het oudste pad van bewustwording.

Direct online inschrijven

Wil je graag één van mijn lessen bijwonen? Via het systeem Momoyoga kun je je direct inschrijven voor de les waar jij bij wilt zijn!

Er worden geen moeilijke of gevaarlijke houdingen gedaan, het is toegankelijk voor iedereen die: en de spierkracht optimaal wilt onderhouden en daarbij ook aan de souplesse wilt werken.

Alle vormen van yoga bij Yogacentrum Dharma gaan vooraf aan een beginmeditatie en eindigen met een Savasana (eindontspanning).