Yogacentrum Dharma

Over Brigitte

Hallo, ik ben Brigitte en ik geef yogalessen sinds 2011. Yinyoga is mijn specialiteit geworden, nadat ik al veel vormen van yoga heb onderwezen. Ik vertel je waarom!

Mijn liefde voor Yin Yoga

Ik ben me gaan specialiseren in Yinyoga, nadat ik de effecten ervan bij mezelf merkte. Het hielp me bij het soepeler maken van mijn lichaam, ik kreeg meer rust in mijn hoofd en ging er beter door slapen. Dit zag ik niet alleen bij mezelf, maar ook bij mijn leerlingen zag ik de vele voordelen van Yinyoga. Zo werd dit steeds populairder binnen mijn Yogaschool.

Sinds 2017 mag ik mezelf Yinyoga therapeut noemen, nadat ik mijn opleiding Yinyoga docent heb gevolgd. Daarnaast volgde ik de opleiding Yinyoga medicine. Je leest daar hier meer over.

Geneeskunde en beweging

Geneeskunde en beweging zijn mijn passies. Ik ben ooit begonnen als doktersassistente in het ziekenhuis. Daarnaast was ik professioneel danseres. Maar dingen veranderen! Zo ging ik van dansen naar Yoga en van de reguliere medische sector naar natuurgeneeskunde.

“Liefde is jezelf herkennen in een ander”

– Eckhart Tolle

Yogalessen en een praktijk

Tegenwoordig geef ik Yinyoga lessen in de Ulo in Gorinchem. Daarnaast heb ik een praktijk aan huis, waar ik mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken ondersteun. Dit ben ik gaan doen, nadat ik mijn opleidingen Ayurveda, natuurgeneeskunde en Yinyoga medicine had afgerond.

Deze opleidingen die ik deed buiten Yinyoga om, geven veel voordelen tijdens de yogalessen zelf. Ik gebruik deze kennis tijdens de lessen om je te helpen meer inzichten te verkrijgen in hoe je preventief gezond kunt blijven, maar ook voor eventuele lichamelijke/geestelijke aandoeningen. Dit zijn algemene tips, voor meer persoonlijk advies kun je een afspraak bij mij in de praktijk maken.

Yogales bijwonen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar één van mijn yogalessen? Je kunt je makkelijk online inschrijven, zodat jij er de volgende les bij bent!

Mijn persoonlijke pad

Ook ik heb een eigen persoonlijke pad te gaan op weg naar meer bewustwording. Ik lees veel boeken hierover, volg seminars over dit onderwerp en vind het leuk om dit ook in de les toe te passen. Dit geeft een les meer inhoud dan wanneer je alleen de houdingen doet. Ben je hier benieuwd naar? Dan zie ik jou graag in de les! Namasté!

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief