Yogacentrum Dharma

Cacao ceremonie met Yin yoga XL

Bij een cacao ceremonie met yinyoga XL, gaan we een glaasje pure cacao met kruiden drinken en daarbij 2 uur lang (XL) yinyoga houdingen.

Extra dimensie door combinatie met Yin yoga

Er zijn cacao ceremonies, waarbij je alleen de cacao drinkt en verder gaat liggen op een matje met mooie muziek. Maar een cacao ceremonie waarbij ook Yin yoga houdingen gedaan worden geeft een extra dimensie. Waarom?

De cacaoboon, met name afkomstig uit Midden- en Zuid Amerika en al eeuwenlang bekend onder de Indianen, heeft een zeer gunstige werking op het lichaam en geest. De cacaoboon staat bekend als hartopener. Het hartchakra is ons belangrijkste chakra en is vaak bij veel mensen geblokkeerd. Een geblokkeerd hartchakra heeft invloed op jouw hele leven; je intuïtie is geblokkeerd, je innerlijke kracht, maar je leeft ook met een lager bewustzijn.

Blokkades opheffen

Door Yin yoga kun je al veel blokkades van het hart laten smelten, maar als je hier ook nog eens de cacaoboon als drankje erbij drinkt, kun je veel dieper gelegen blokkades opheffen. Door deze twee te combineren breng je jezelf naar een diep contact met je onderbewustzijn. Het werkt ook meditatief, kalmeert je hoofd en brengt de gedachten meer tot stilstand. Ook zorgt de cacao voor een euforie en boost je creativiteit.

“Om te helen en spiritueel te ontwaken, hoef je alleen maar in stilte naar binnen te keren om te ontdekken wie je werkelijk bent. Je doet het zelf. Ik geef alleen maar de handvaten.”

– Brigitte Commijs

Gezonde voordelen

Cacao heeft geen hallucinerend effect, je bent er volledig bij. Het heeft wel veel gezonde voordelen zoals:
– Bevat veel magnesium en ijzer
– Sterk anti-oxidant door de vele vitaminen
– Natuurlijk anti depressivum
– Beschermt tegen hart-en vaatziekten
– Zorgt voor focus en energie

Het drankje zelf kan als “niet lekker” worden ervaren, omdat het behoorlijk bitter is. Het is dus geen lekkere chocomelk. Het is raadzaam om 2 uur van tevoren niets meer te eten en houd de maaltijd licht, om misselijkheid te voorkomen.